onsdag 1 april 2009

Ny styrelse i Allt är Möjligt

Den 29 mars valde Allt är Möjligts årsmöte en ny styrelse för 2009. Helt nya styrelseledamöter är Lena Ulrika Rudeke och Marita Johansen.
Lena Ulrika Rudeke är litteraturvetare på Göteborgs universitet, programproducent & föreläsningsansvarig ABF Göteborg, skribent, moderator, föreläsare. Hon har mångårig vana från kultur- och vetenskapstidskrifter, och är också initiativtagare till det mediekritiska nätverket MedieTrappan i Göteborg.
Marita Johansen har varit yrkesverksam journalist i mer än 25 år framför allt på Nerikes Allehanda. Har jobbat med det mesta på nämnda tidning: lokalredaktör, ungdomsredaktör, länschef, allmänreporter, radiotidningsjournalist och även varit klubbordförande under några år. Har varit projektledare för ett ungdomsprojekt liksom för en ny kultur- och nöjessajt och arrangerat NA:s Nära-konferenser för lokalredaktörer samt Gräv07 och Gräv09. I dag är Marita Johansson kultur- och nöjeschef tillsammans med en kollega i så kallat samledarskap. Hon har även ingått i NA:s genusgrupp under några år.
Till kassör valdes Anita Nordin, som varit medlem i styrelsen sedan 2003. Hon är socionom och journalist. Har varit med och producerat den Allt är Möjligts pedagogiska handledning till handboken samt den mediekritiska barnsajten verkligtviktigt.se. Föreläst i föreningens regi. Kassör, medlem i styrelsen sedan 2003.
Simone Lindsten är föreningens sekreterare. Hon har varit medlem sedan lång tid och har en bakgrund jämställdhetsexpert på Länsstyrelsen i Västra Götaland. Hon har flera styrelseuppdrag och politiska uppdrag i Göteborg.
Vice ordförande är Maria Edström. Hon arbetar som lektor på JMG, institutionen för journalistik och masskommunikation vid Göteborgs universitet. Har en bakgrund som journalist, disputerade 2006 med avhandlingen TV-rummets eliter. Föreställningar om kön och makt i fakta och fiktion. Har haft flera företroendeuppdrag inom det journalistiska området. Är sedan 2007 ledamot av GRN, Granskningsnämnden för radio och tv. Var med och bildade Allt är Möjligt 1992 och är nu tillbaka i styrelsen sedan 2008.
Maria Jacobson valdes till ordförande, en post hon också hade åren 2001-2006. Maria Jacobson arbetar som frilansande journalist och skribent sedan 25 år, för bland annat Arbetaren och Piteå-Tidningen samt har skrivit ett flertal rapporter, bokkapitel och böcker. För nätverket har hon föreläst i 15 år samt på uppdrag granskat press och utbildat redaktionell personal.
Till valberedning valdes Erica Hedin, mångfaldansvarig på Sveriges radio, Anna Broman Norrby, psykolog, och Frida Lundberg, redaktör.